Ціна питання – 2 млн грн: Пояснили, для чого у Рівному схеми з закладами позашкілля (ФОТО/ВІДЕО)

Посадовці заспокоюють, кажуть, діти не постраждають

У Рівному з трьох закладів, де проводять позашкільні заняття для учнів, планують зробити один. Йдеться про «Центр науково-технічної творчості», «Станцію юних натуралістів» і «Центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства».

Це питання виносять на розгляд сесії депутатів облради 17 березня і воно викликало обурення користувачів соцмереж.

Люди побоюються, що тепер рівненські школярі можуть лишитися без гуртків.

Про це ми писали тут:

«Диверсійні групи зі знищення освіти та культури працюють на Рівненщині»: Люди б’ють тривогу (ФОТО)

Позашкілля потребує оновлення і трансформації, але про закриття закладів не йдеться, навпаки, їх роботу планують розширити. Скорочення чекає тільки на деяку категорію працівників, каже заступниця керівника департаменту освіти Марина Пашковська:

- Є зараз три керівники центрів, буде – один. Є шість заступників, буде два заступники. У нас досі є низка спеціалістів, такі як бухгалтери, секретарі-друкарки, їх теж чекатиме скорочення.

 

Усі педагогічні працівники, керівники гуртків, методисти, вони продовжать працювати у закладі.

Створивши один комплексний багатопрофільний «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» планують економити 2 млн грн на рік і ці гроші направити на розвиток закладу. Якщо депутати підтримають пропозицію, то вже незабаром у центрах позашкілля почнуть працювати комісії з реорганізації.

- Ми маємо намір також запровадити нові напрями в позашкіллі – художньо-естетичний та соціально-реабілітаційний.  Через гурткову роботу буде проводитися реабілітація учасників освітнього процесу, що постраждали внаслідок військової агресії, - розповіла Марина Пашковська.

Марина Пашковська

Роботу у новому форматі та з новим керівником планують розпочати з нового навчального року. Наразі заклади обласного підпорядкування для позашкілля відвідують близько трьох тисяч дітей.

Питання про оптимізацію у галузі освіти розглянули на засідання комісії з питань гуманітарної політики. Про що говорили члени комісії, можна побачити на відео.

Нагадаємо, окрім оптимізації у закладах позашкільної освіти, Рівненська обласна рада розглядає можливість закриття і дитячих бібліотек. Як хочуть зекономити, не повідомляють, але вже відомо, що три приміщення обласної бібліотеки для дітей на рік обходяться обласному бюджету близько 500 тисяч грн, а лише 4 місяці роботи керівництва коштують понад півтора мільйона гривень. Про це ми писали тут:

Бібліотека, що «потребує оптимізації», за рік витрачає втричі менше, ніж пішло на 4 місяці чиновницьких премій

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень