Українці можуть не платити за доставлення газу. Як розірвати договір з постачальником

Експерти нагадують, що це не платіж «за трубу», а оплата за сервіс газової інфраструктури

За доставлення газу в Україні зобов'язані платити усі. Втім, є чимало домогосподарств, які не користуються газом понад рік, але при цьому продовжують отримувати квитанції на оплату розподілу газу.

Експерти ГазПравди пояснюють, що нарахування за доставлення – це не «оплата за трубу», а плата за сервіс газової інфраструктури, підведеної до домогосподарства. Тому споживачі можуть отримати платіжки за доставлення газу, навіть не використовуючи його. Це своєрідна гарантія того, що у будь-який момент домогосподарство має можливість підключення до газової мережі знову.

Якщо споживач не користується газом, але не хоче розривати договір на розподіл газу, щоб потім не платити за його повторне підключення, йому доведеться платити мінімальну суму за розподіл газу, яка відповідає групі споживання газу”, – зауважила начальник ГазПравди Юлія Чеберяк. 

Групу споживання визначають в момент укладення договору (залежно від підключених газових пристроїв: газова плита, газовий котел, водонагрівач) і цю групу споживання зазначають в договорі на розподіл газу.

Тобто від послуги доставлення газу завжди можна відмовитися, щоб не платити за неї. Для цього потрібно звернутися до облгазу і розірвати договір.

Якщо ж вам знову знадобиться під'єднати газ, тоді доведеться знову укладати договір і оплачувати підключення. За наявності заборгованості на момент розірвання договору її, найімовірніше, доведеться закрити.

Не платити за доставлення газу можна, якщо розірвати цей договір

Для оформлення розірвання договору потрібно:

  1. Переконатися, що газопостачання в будинок дійсно припинилося в офіційному порядку. Ви маєте отримати Акт про припинення газопостачання.
  2. Звернутися до Оператора ГРМ з вимогою розірвати договір про розподіл газу. До заявки потрібно додати копію Акта про припинення газопостачання.
  3. Якщо газопостачання до оселі не припинилося, але споживач не планує використовувати газ, то слід подати Оператору ГРМ заяву про припинення постачання газу з розірванням договору про розподіл газу.

Після того, як договір про розподіл газу між споживачем газу та Оператором ГРМ розірвано, та взаєморозрахунки проведено, Оператор ГРМ не може виставляти рахунки за доставлення газу цьому споживачу.

У разі, якщо рахунки на оплату послуги з розподілу газу все ж таки продовжують приходити, або якщо Оператор ГРМ не бажає розірвати договір, потрібно подати скаргу до НКРЕКП.

Джерело: ГазПравда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень