Українці мають відмовитися від дорогих телефонів, автомобілів та інших іноземних товарів. Інакше війну не виграти, вважають у Мінфіні

Ми надто багато споживаємо

ФОТО ілюстративне

Задля перемоги у війні з росією українці мають обмежити споживання іноземних товарів. На думку міністра фінансів Сергія Марченка, українці надто багато споживають. А в умах війни економіку треба перевести на військові рейки.

Філософію споживання треба змінити, відмовившись від усіх надмірностей. Марченко пояснює, що купуючи іноземні товари, українці фінансують виробників за кордоном і їхній бюджет.

На жаль, ми поки що живемо у такій досить специфічній реальності, коли у нас все добре, у нас є стабільність макроекономічна, курсова. Але ця реальність потребуватиме корекції, якщо ми дійсно хочемо перейти на військові рейки, - попередив очільник Міністерства фінансів.

Марченко закликає сфокусувати свою споживацьку увагу на товарах українського виробника. Зокрема за 10 місяців цього року Україна накопичила 31 млрд доларів торгового дефіциту.

Умовно кажучи, ми залучили 40 млрд доларів зовнішньої допомоги. І тут ці самі кошти повернулися в економіки тих країн. Працюють виробництва – виробляють нам зброю, амуніцію. Це одна частина питання. Інша частина питання – виробляють нам айфони, автомобілі, техніку, одяг, - каже Марченко.

Зрозуміло, що придбати телефон українського виробництва чи автомобіль – неможливо.

Джерело: lb.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень