Україна змушена відмовитися від пільг через міжнародних партнерів

Вони не готові фінансувати країну, яка сама себе звільняє від оподаткування

Україна в умовах війни застосувала унікальну практику для світової економіки. У нашій країні зменшили фінансове навантаження на бізнес, аби дати можливість працювати у вкрай непростих умовах. Наприклад, свого часу США навпаки в умовах війни підвищили прогресивну шкалу податку на доходи до 94%. Експерти кажуть, це логічний крок, адже країна консолідує всі ресурси для захисту найважливішого — життя.

Але на сьогодні міжнародні партнери України не готові допомагати країні, де звільняють бізнес від оподаткування.

Вони не налаштовані використовувати гроші американських, європейських й інших платників податків на фінансування держави, яка зменшує внутрішнє фінансування шляхом введення різних пільгових систем, —  каже голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

У Верховній Раді вже обговорюють питання про скасування пільгової системи оподаткування, відповідно до якої бізнес може платити податок у розмірі 2% від доходу. Але перехід до попередньої схеми оподаткування стосуватиметься не всіх.

Розумію, що його час минув. Я погоджуюсь з тим, що ця система відіграла свою роль, і її мета була вивести нашу економіку зі стану заціпеніння на початку війни. Вона з цим впоралась. Люди вижили, понад 300 тис. підприємств перейшли на неї. Дійсно, вона є достатньо популярною, але всьому свій час.

 

Сьогодні вже є підстави говорити про її скасування, — вважає Данило Гетманцев.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень