Ми від цього нікуди не дінемося: податки в Україні злетять до рівня європейських

Детінізація бізнесу уже призвела до зростання надходжень на 18% проти ситуації у мирний час

Податки в Україні зроблять такими ж, як у Європі. Українці, які продовжують працювати під чай війни, зобов'язані робити відрахування у державний бюджет, каже голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, влада перебуває в парадигмі імплементації законодавства Євросоюзу до законодавства України. В державі є мінімуми та ліміти податкових ставок, а також чітка модель податкової системи загалом.

Ми наполягатимемо на тому, щоб наші ставки податкові були мінімальними в ЄС. Але все одно в межах, прийнятих директивами ЄС. Ми від цього нікуди не дінемось, - каже Данило Гетманцев.

Податковий комітет наполягатиме на певних перехідних періодах. При цьому не планується замінювати європейський податок на прибуток підприємств будь-яким іншим «винаходом». На його переконання, з податковою фантастикою та експериментами у цій сфері покінчено.

Данило Гетманцев каже, що тіньовий сектор економіки збільшився під час війни. Влада продумує, як усунути його.

У нас люди діляться на тих, хто воює, і тих, хто забезпечує тих, хто воює. Тил та фронт. І ніхто не має права не сплачувати податки, - нагадав представник ВРУ.

За час війни надходження до державного бюджету зросли, за 10 місяців на 18% проти минулого довоєнного року. Це при тому, що третина економіки не працює взагалі, а мільйони українців виїхали з країни.

Ви уявляєте, скільки крали? Бізнес десь ухилявся від оподаткування. У мирний час, на жаль, цьому сприяла податкова. Але ті заходи, які ми вжили, щоб цього не повторювалося, призвели до певних чітких результатів: детінізації, - каже Данило Гетманцев.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень