Україна подає до суду на Польщу, Угорщину та Словаччину: в чому причина?

Ці три країни виступили проти рішення Європейської комісії

У понеділок, 18 вересня, Україна планує розпочати судовий процес проти Польщі, Угорщини та Словаччини через заборону на ввезення української сільськогосподарської продукції.

Про це заявив торговий представник України Тарас Качка в інтерв'ю Playbook Politico.

Він наголосив, що Україна планує оскаржити неспроможність ЄС дотримуватися своїх зобов'язань щодо вільної торгівлі.

- Важливо довести, що ці дії є юридично неправомірними. І саме тому ми розпочнемо правові процедури завтра, – заявив Качка.

Він додав, що Київ готується відповісти заходами на експорт польських овочів і фруктів.

Україна звертатиметься у справі до Світової організації торгівлі та не буде користуватися власною торговельною угодою з ЄС.

- Я думаю, що весь світ повинен бачити, як країни-члени ЄС поводяться з торговельними партнерами й з власним Союзом, тому що це може вплинути на інші держави, – сказав Качка.

Польща, Угорщина і Словаччина виступили проти рішення Європейської комісії, яка на минулому тижні вирішила дозволити продаж українського зерна на своїй території.

Ці 3 країни оголосили про свої наміри ввести власні обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України після рішення Єврокомісії зняти обмеження. За словами Качки, такі заходи країн є висловленням повної недовіри до Єврокомісії.

- Протягом багатьох років саме Європейська комісія є інституцією, яка веде торговельні переговори та розробляє торговельну політику для всього ЄС. І ми працювали на цій основі…

 

Системний підхід Будапешта і Варшави ігнорувати позицію інституцій ЄС у торговельній політиці, я думаю, що це буде проблемою для ЄС в цілому, тому що там немає єдності, – резюмував він.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень