Україна не визнаватиме дипломи часів СРСР?

Денонсовано Угоду про співробітництво в галузі освіти від 1992 року

Йдеться про документи про освіту, отримані за межами України до 1992 року - згідно з постановою Кабміну від 16 вересня 2022 р. N 1033, наша держава вийшла з угоди про співпрацю у галузі освіти в СНД.

Підписантами документу від 15 травня 1992 року були Україна, росія, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Азербайджан, білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Молдова.

В одному з пунктів угоди зазначалося:

Держави-учасниці гарантують безстрокове визнання на своїх територіях документів державного зразка про середню, професійно-технічну, середню спеціальну, вищу освіту, перепідготовку кадрів, про присудження вчених ступенів і вчених звань, виданих у Державах-учасницях ДО МОМЕНТУ УКЛАДЕННЯ ЦІЄЇ УГОДИ.

Попри вихід з вказаної угоди, до сьогодні у нашій державі чинним є Порядок визнання і встановлення еквівалентності в Україні документів про освіту, виданих навчальними закладами інших держав. Він передбачає, що документи громадян колишнього срср, видані до 15 травня 1992 року, не потребують визнання.

Які освітні угоди з недружніми країнами Україна розірвала, а які чинні

Україна у квітні цього року вже припинила дію договору з білоруссю про визнання документів про освіту і вчені звання від 1998 року.

У листопаді 2022 року завершиться термін дії міжнародного договору між Україною та росією про співробітництво в галузі освіти.

Також чинними надалі є угоди українського Кабміну з урядами Молдови й Узбекистану про взаємне визнання документів про освіту і вчені звання, а також про співробітництво в галузі освіти відповідно.

Діє і угода, підписана Міносвіти України та білорусі про співпрацю у сфері освіти, а також – між урядами нашої держави й Киргизстану.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень