Україна навіть в нинішніх умовах готова до перепису населення. Так, це ще ніхто не робив

Зокрема до цифрового перепису

В Україні можуть провести перепис населення. Вже впроваджена IT-система, яка дозволяє збирати демографічну інформацію альтернативними шляхами, і перепис населення можна провести онлайн. 

Ми уже рік займаємося трансформацією Держстату. По суті, наша задача - перетворити його в IT-компанію, яка в режимі реального часу збирає об'єктивну інформацію для прийняття якісних управлінських рішень, - каже міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У серпні з використанням нових технологій провели чотири дослідження, згідно з якими «вдалося зменшити статистику майже на 20% за кількістю людей».

Міністр додав, що у 2023 році разом з Apple планувалося провести перепис населення за інноваційними технологіями. Цьому завадила повномасштабна війна. Однак реформа Державної служби статистики триває. У липні 2022 року був ухвалений закон (№2438-IX від 19.07.2022), який дозволяє на першому «нульовому» етапі верифікувати дані через усі базові реєстри.

У нас є чітке розуміння, як робити сучасний перепис населення, щоб менше людей ходило по квартирах, і максимум все було зібрано в режимі онлайн, або людина могла додати всю інформацію через Дію в кілька кліків. Тому ми готові до перепису населення, - підсумував Федоров.

Джерело: Кореспондент

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень