Безпілотники, які здатні долетіти до Москви, планує отримати Україна від США (6 ФОТО)

Значно потужніші за Bayraktar і здатні змінити баланс сил у війні

Безпілотник MQ-9 Reaper майже в 30 разів дорожчий за Байрактари, але...

Україна веде переговори щодо закупівлі важких ударних безпілотників MQ-9 Reaper, які можуть змінити баланс у російсько-українській війні. MQ-9 Reaper – це основний розвідувально-ударний БПЛА ВПС США. Про це повідомляє Forbes

Українські офіційні особи зустрілися у Вашингтоні з представниками компанії General Atomics, яка займається виробництвом цього безпілотника.

Уряд США мав би схвалити продаж таких БПЛА, тож малоймовірно, що переговори між Україною та американським оборонним підрядником відбулися без узгодження з адміністрацією Байдена.

К. Марк Брінклі - ліворуч

Як заявив представник General Atomics К. Марк Брінклі, за підтримки уряду США ці БПЛА можуть опинитися в руках українських військових «за лічені дні», а пілоти зможуть швидко навчитися керувати ними.

MQ-9 Reaper може кардинально змінити хід військових дій в Україні, де безпілотники стали одним із найефективніших видів зброї проти російських бронетанкових колон. Наразі ЗСУ успішно використовують TB-2 Bayraktar.

MQ-9 Reaper

Оснащені ракетами з лазерним наведенням, «Байрактари» знищили велику кількість російських танків, артилерійських та зенітних систем.

Однак MQ-9 Reaper за багатьма параметрами перевершує турецький безпілотник, і може ще ефективніше використовуватися для знищення окупаційних військ росії.

Так виглядає система керування американським безпілотником, "здатним долетіти до Москви"

Почнемо з того, що MQ-9 Reaper більший за TB-2 Bayraktar, має більший радіус дії, вище і швидше літає і може нести більше корисного смертоносного навантаження. Основні характеристики двох БПЛА наведені у таблиці.

Цікаво, що у MQ-9 Reaper є версія ER (extended range) із розширеною до 2575 км дальністю польоту.

Таким чином, американський безпілотник можна використати з глибокого українського тилу.

Також є можливість завдавати ним ударів по тилу російських військ або використовувати його для розвідки в тилу ворога.

 

У разі потреби він може і до Москви долетіти.

Разом з тим, є пара ложок дьогтю.

  • Поки що MQ-9 Reaper використовувався у військових конфліктах в Афганістані, Іраку та Сирії, де противник не мав серйозної ППО.
  • Надзвукові російські реактивні винищувачі та засоби ППО можуть стати проблемою для тихохідних безпілотників.

Також слід зазначити, що MQ-9 Reaper коштує значно дорожче, ніж TB-2 Bayraktar.

Однак, якщо США погодяться оплатити постачання БПЛА виробництва General Atomics, це дозволить суттєво посилити українську армію, і ЗСУ простіше відправлятиме техніку окупантів на зустріч з російським військовим кораблем, що вже досяг цілі.

Джерело: Forbes

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень