Українців хочуть штрафувати за неправильно одягнену маску

За маску на підборідді тепер треба платити штраф

За неправильне носіння масок хочуть ввести відповідальність для населення і підприємств. Відповідні законопроєкти Кабінет міністрів направив на розгляд Верховної Ради.

Раніше за відсутність масок могли оштрафувати на 17 тис. грн. Якщо законопроєкт набуде чинності, то за похід у торговий центр з маскою на підборідді буде штраф 170 грн, а за повторне порушення правил - 255 грн, пише "Обозреватель".

Перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, - йдеться в законопроекті.

Карати будуть і підприємства: тих, хто впустить в громадський транспорт, торгові центри і будь-які інші заклади відвідувачів у масках лише на підборідді. Їм доведеться заплатити штраф у розмірі від 3400 до 5100 грн.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень