Карантин в Україні продовжили до Нового року. Є зміни

В країні вдвічі збільшують кількість тестувань і вводять нові обмеження

Відповідне рішення прийняли напередодні під час засідання Кабміну, повідомив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

На засіданні Кабміну розглянуто низку питань, зокрема щодо внесення змін до постанови, яка регламентує умови карантину на території України.

 

Перше: дію карантину подовжено до 31 грудня 2020 року.

 

Крім того, були внесені зміни до відповідних індикаторів та критеріїв щодо умов карантину. А саме: вдвічі збільшено цільові показники охоплення тестуванням. Раніше це було 24 на 100 тис. населення за 7 днів. Зараз цей показник збільшено вдвічі - до 48 на 100 тис. населення, - зазначив очільник МОЗ.

Також внесли додаткові зміни до критеріїв відповідності «червоному» рівню епідемічної небезпеки.

За новими правилами, райони можуть потрапити у червону зону за показником інцидентності. Це показник щодо захворюваності на 100 тисяч населення за останні 14 днів. Він також змінений і зараз встановлений на рівні 320 на 100 тис. населення.

Окрім того, Міністр додав, що рішенням Уряду посилено протиепідемічні заходи на різних рівнях адаптивного карантину.

Перш за все, вводиться обмеження щодо роботи ресторанів та інших закладів громадського харчування після 22:00. Це правило діятиме на всіх рівнях епіднебезпеки.

 

Вводиться також обмеження щодо проведення масових заходів: для «зеленого» рівня максимальна кількість осіб - не більше 50, для «жовтого» рівня - 30, для «помаранчевого» - 20 осіб. Також вводиться заборона щодо відвідування глядачами спортивних заходів, окрім міжнародних змагань, - зазначив Максим Степанов.

Також на засіданні Уряду прийняли рішення щодо розмежування відповідальності стосовно забезпечення контролю за виконанням карантинних норм:

- посилення контролю за дотримання самоізоляції відбуватиметься із залученням Нацполіції;

- контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у сфері обслуговування (робота ринків, ресторанів, інших громадських місць) - за Держспоживслужбою;

- контроль за правилами перевезення та виділенням додаткового транспорту - за органами місцевого самоврядування.

Крім цього, органи місцевого самоврядування також будуть присутні на всіх рівнях контролю.

Додатково усім школам рекомендовано проведення канікул з 15 по 30 жовтня, з подальшим переходом на дистанційне навчання. Іншим закладам освіти рекомендовано перейти на дистанційне навчання вже зараз.

Роботодавцям запропоновано організувати позмінну роботу, а в тих випадках, де є можливість, - забезпечити дистанційну роботу зі збереженням рівня заробітної плати.

За інформацією Урядового порталу

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень