Українців готують до найгіршого: пенсії можуть впасти на 20%

Через нову пенсійну систему

Вже невдовзі на українських пенсіонерів може чекати неприємний сюрприз.

Попри підвищення прожиткового мінімуму та розповіді влади про переваги накопичувальної пенсійної системи, яку збираються запровадити вже з наступного року, досвід інших країн показує, що з переходом до другого рівня пенсійної системи

відсоток, який становить пенсія по відношенню до попереднього заробітку, зменшується, а не збільшується. Через це розмір пенсії стає меншим.

Досвідом інших країн у питанні введення накопичувальних пенсій нещодавно поділився Національний координатор Міжнародної організації праці (МОП) в Україні Сергій Савчук, передає «Today.ua»:

В Угорщині відсоток, який становить пенсія по відношенню до попереднього заробітку, знизився на 12,5% - для людей зі страховим стажем 20 років і на 18% - зі стажем 30 років.

 

У Польщі коефіцієнт також впав більш як на 20%.

Експерт наголосив, що подібна ситуація спостерігалася в усіх країнах, які зважилися проводити приватизацію пенсій.

Таким чином, введення другого пенсійного рівня не покращує ситуацію з розміром пенсій. І якщо в Україні цю систему не збалансують із солідарною пенсійною системою, то на громадян чекає ще більша бідність, ніж зараз.

Нагадаємо, що накопичувальна пенсія, яку хочуть ввести з січня 2021 року передбачає щомісячні відрахування від 2% до 7% від зарплати в обраний платником сертифікований недержавний пенсійний або накопичувальний фонд.

Там гроші будуть накопичуватися, а з настанням пенсійного віку громадяни зможуть або забрати повну суму, або оформити виплати частинами.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень