Субсидії, пенсії та зарплати: що зміниться для українців у 2020-му (ФОТО)

Дещо ми вже встигли відчути на собі

[media=184557]

Верховна Рада України ухвалила рішення про державний бюджет на 2020 рік, який передбачав, що субсидії, пенсії та зарплати у наступному році зростуть.

Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Вести.

Однією з найважливіших змін Бюджету є зростання прожиткового мінімуму, який збільшується з 1 липня 2020 року на 91 грн, а з 1 грудня – ще на 71 грн.

Тож, упродовж року цей показник зросте загалом на 162 грн.

На тлі пандемії та карантину це, можливо, вже не так актуально, але все ж

Зарплати
 

Мінімальна зарплата зросла  з 1 січня на 550 грн і скласти 4723 грн.

Крім того, прогнозується зростання середньої зарплати до 12497 грн.

За останніми даними статистики понад 4 млн найманих працівників отримують в місяць не більше ніж 5 тис. грн. Тому навіть при зростанні середньої зарплати на 17%, доходи українців залишаться на рівні 5-6 тис. грн.

Пенсії
 

Станом на жовтень в Україні нараховувалося 11 млн 349 тисяч пенсіонерів. При цьому 4,8 млн з них отримують пенсії у розмірі меншому за 2000 гривень.

Згідно з бюджетом на наступний рік мінімальна пенсія збільшиться на 131 грн, або на 8%. З 1 липня пенсія зросте з 1638 грн до 1712 грн, а з 1 грудня – до 1769 грн. При очікуваній інфляції на рівні 5,5% більшу частину надбавки з’їсть зростання цін.

Субсидії
 

У бюджеті на наступний рік заплановано скорочення видатків на субсидії сім’ям, а також на придбання пічного побутового палива і скрапленого газу. Відтак, на це передбачається лише 47,6 млрд грн, тоді як у поточному році ця сума складала 58 млрд гривень.

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів Україні скоротив перелік професій, які дають право на вихід на пенсію у 50 років за наявності 20 (для жінок) і 25 років (для чоловіків) стажу.

Так, зі списку «шкідливих» спеціальностей виключили: верхових доменних печей; машиністів тельферів, зайнятих на гарячих ділянках робіт; укладальників прокату, зайнятих на гарячих ділянках робіт.
 

Раніше працівники зазначених професій мали право на пенсію в 50 років. За новими правилами їм доведеться працювати довше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень