Україна готується до впровадження 4G

Контракт на проведення дослідних робіт уже укладено

Українські оператори зв'язку підписали договір з британською компанією Analysis Mason про вивчення радіочастотного спектру для впровадження стандарту зв'язку LTE (4G), повідомляють з Нацкомісії з держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

Договір підписаний сімома операторами зв'язку, НКРЗІ, Українським державним центром радіочастот і НДІ при Міноборони. Вартість контракту не озвучується.

Британська компанія вже розпочала виконання роботи.

Крім того, НКРЗІ затвердила план заходів щодо впровадження технології зв'язку 4G  в Україні. Документ передбачає звільнення першого і другого цифрового дивідендів, проведення заходів щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів, рефармінг радіочастотного ресурсу та впровадження технологічної нейтральності.


Після всіх цих заходів НКРЗІ проведе тендер для видачі ліцензій на 4G-зв'язок.


Найближча дата, коли 4G може запрацювати в Україні - 2017 рік. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень