Ухилянтів залишать без грошей. Банки почали блокувати їхні картки

Якщо є щодо них рішення суду передане на Державну виконавчу службу

В Україні масово блокують банківські картки ухилянтів. Такі санкції залучає Державна виконавча служба за статтею 210 КУпАП «Порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу».

У згаданій статті йдеться, про відповідальність, яка передбачена для військовозобов'язаних за порушення правил військового обліку.

Наприклад при зміні місяця проживання військовозобов'язані мають стати на військовий облік упродовж 7 днів на новому місці. Для тих, то не виконав цієї норми, передбачено штраф у розмірі від 510 до 850 грн. Крім того, у випадку, якщо військовозобов'язаний отримав повістку і не з'явився у ТЦК для звірки даних, за це також передбачений штраф.

Якщо щодо таких осіб є виконавчі провадження, то їх передають до Державної виконавчої служби і це стандартна практика.

Виконавча служба користується автоматизованою системою виконавчих проваджень (АСВП). Відразу після відкриття виконавчого провадження та занесення ухилянта до реєстру боржників, ця система автоматично знаходить всі його рахунки в банках. Їх заарештовують і автоматично списують з рахунку суму, що дорівнює сумі призначеного штрафу.

Адвокати радять не затягувати, а одразу сплатити штраф. При цьому йти до ТЦК для сплати штрафу не потрібно, він відображатиметься у за стосунку «Дія».

Серед інших поширених важелів впливу на військовозобов’язаних: розшук і арешт транспорту, нерухомості, заборона вчиняти будь-які нотаріальні дії тощо.

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень