Використовують вищу освіту, щоб обійти: Міносвіти про скасування відстрочки студентам, яким за тридцять

Хочуть, щоб вступ був не для отримання довідок і дозволів

Загалом у Міносвіти підтримують парламентську ініціативу про те, що відстрочення не буде розповсюджено на чоловіків після 30 років, які вступають до закладу освіти й здобувають непослідовну вищу освіту.

У повідомленні Міністерства зазначається:

Хочемо, щоб вступ до ЗВО був свідомим вибором, а не формальністю для отримання довідок і дозволів. Прагнемо, щоб студенти вступали до ЗВО за власним бажанням, а не через вимушені обставини. На жаль, цифри вказують на те, що такі ризики є.

За статистикою Міністерства, у 2022 році категорія студентів-чоловіків віком старше за 25 років збільшилася на 55 тисяч у порівнянні з даними за 2021 рік, зокрема на 33 тисячі на магістерському рівні.

Бачимо, що деякі люди використовують вищу освіту, щоб обійти мобілізацію.

 

Під час повномасштабної війни це ставить під загрозу наше майбутнє. Сьогодні ми всі маємо працювати спільно — заради перемоги.

У повідомленні також вказується, що зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт передбачає внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо скасування відстрочення для деяких студентів.

Йдеться про те, що відстрочення не буде розповсюджено на чоловіків після 30 років, які вступають до закладу освіти й здобувають непослідовну вищу освіту.

 Водночас відстрочення зберігатимуть для:

  • тих, хто ще не досяг 30 років і здобуває послідовну освіту; 
  • педагогічних працівників, які працюють у закладах освіти (за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки).

МОН підтримує цю ініціативу. 

Вища освіта має стати місцем, де процвітає чесність і гідність кожного українця. Працюємо над цим, - завершується повідомлення МОН.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень