Мобілізуватимуть, але є нюанс: у Раді визначили долю студентів, які здобувають другу вищу освіту

Це стосуватиметься військовозобов'язаних чоловіків, старших 30 років

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про скасування права на відстрочку від мобілізації для здобувачів другої та третьої освіти, аби в них не було можливості ухилятися від призову. Це стосуватиметься військовозобов'язаних чоловіків від 30 років.

Про це повідомив член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, член фракції партії «Слуга народу» Федір Веніславський в етері національного телемарафону «Єдині новини».

За даними Міністерства освіти й науки, у 2019-2021 роках студентів від 25 років було близько 40 тисяч. У 2022 році - 106 тисяч, а цього року - майже 100 тисяч.

Як пояснив Веніславський, це означає, що 60 тисяч чоловіків вирішили скористатися такою можливістю для уникнення від призову - вони отримували відстрочку від мобілізації, якщо поступали на денну форму навчання. Він зареєстрував проєкт закону, який дозволить закрити цю лазівку.

- Я запропонував, щоб люди, які навчаються у послідовних видах освіти, мали право на відстрочку. А ті, хто вступив на другу-третю-четверту вищу освіту після 30 років таким правом на відстрочку скористатися не могли, - розповів Веніславський.

За його словами, після ухвалення, дія цього документа пошириться й на тих громадян, які вступили до «вишів» після початку повномасштабного вторгнення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень