«УДАР Віталія Кличка» закликає депутатів не ухвалювати зміни до Податкового кодексу, які знищують середній клас в Україні»

Верховна Рада розглядає зміни до Податкового кодексу

Цього тижня у Верховній Раді розглядають ініційовані урядом зміни до Податкового кодексу. Варто зазначити, що влада свідомо брендує та комунікує даний законопроєкт як «антиахметівський» (або «антиолігархічний»), щоб нівелювати можливу критику та під виглядом «боротьби з олігархами» провести інші податкові новації, які можуть стати ударом по місцевих бюджетах та середньому класу.

Фахівці політсили «УДАР Віталія Кличка» виявили найбільш небезпечні для українців аспекти проєкту:

  • Влада пропонує оподаткувати ПДВ перший продаж житла. Крім цього, пропонують збільшити податок на доходи фізичних осіб від продажу третьої й наступних об'єктів нерухомого майна з 5% до 18%.
  • Влада планує в проєкті перекласти сплату частини акцизу з роздрібного продажу тютюнових виробів на великих гравців. Таким чином, місцеві бюджети можуть втратити 2,4 мільярда гривень.
  • Проєкт пропонує суттєво знизити планку по площі землі, дохід від продажу врожаю з якої не оподатковується - з 2 га до 0,5 га. У разі ухвалення цих змін при реалізації продуктів, вирощених на ділянці понад 50 соток, треба буде подавати щорічну податкову декларацію, а з доходів платити 18% податку на доходи, 1,5% військового збору та додаткові податкові нарахування.
  • Проєкт передбачає запровадження поняття мінімального податкового зобов'язання (МПЗ). Це мінімальна сума податків, яку має сплачувати людина (або підприємство), яка володіє землею або використовує її на правах оренди чи емфітевзису. Після ухвалення змін, якщо сума всіх сплачених фермером податків буде меншою за визначене Державною податковою службою МПЗ, то йому доведеться доплатити державі різницю.
  • Передбачається встановлення акцизу на «зелену енергетику».
  • Проєкт фактично ліквідує спрощену систему оподаткування для ФОПів.

Ми повинні не допустити збільшення податків – це загальмує розвиток середнього класу в Україні. У разі ухвалення ініційовані владою зміни призведуть до того, що середній клас в Україні не з’явиться ще десятки років», - прокоментував лідер Рівненського «УДАРу» Валентин Демчук. 

«УДАР» не підтримує посилення податкового тиску на українських громадян, а також малий і середній бізнес. В умовах пандемії ковіду держава має підтримувати своїх громадян і стимулювати бізнес, а не намагатися вичавити з них останні соки. Про це заявили в «УДАРі». Політсила занепокоєна наміром уряду підвищити ставки окремих податків та розширити податкову базу, що однозначно негативно вплине на добробут та фінансову стабільність українських родин.

«УДАР» послідовно виступає за впровадження ринку землі в Україні. Партія була першою політичною силою, яка включила вільний обіг земель с/г призначення до своєї програми. Водночас при формуванні ринку землі мають бути дотримані такі принципи:

  • Власниками сільськогосподарських угідь можуть бути виключно фізичні особи – громадяни України;
  • Земля має продаватися винятково на відкритих та загальнодоступних торговельних майданчиках (зокрема, у формі Інтернет-аукціонів);
  • Ринок землі має створюватися в інтересах передусім українських власників і с/г виробників;

Пріоритетом державної політики має бути підтримка фермерів у придбанні земельних ділянок та створенні ними самодостатніх спроможних господарств.

Держава має виховувати клас фермерів, а не фактично знищувати його.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень