«Але перевізники не можуть скочити «вище даху свого», - Демчук про вартість проїзду до столиці

Ціни на квитки «лізуть вгору»

Вартість проїзду з Рівного до Києва незабаром може зрости. Таку інформацію поширюють у соціальних мережах, але жоден перевізник офіційно про зростання вартості проїзду не повідомляв.

Тим часом президент всеукраїнської громадської організації «Союз перевізників України» Валентин Демчук пояснив, що це закономірність.

Адже зі зростанням вартості поливано-мастильних матеріалів зростає і вартість проїзду, як у місті та області, так і на міжобласних маршрутах.

Втім, на скільки саме піднімати ціну, мають вирішити самі перевізники. До слова, з Рівного у столицю людей возять п’ять фірм, а через обласний центр їздять і перевізники з районів, каже Валентин Демчук:

Знаю, що перевізники мають зібратися у п’ятницю, аби обговорити це питання. Але вони не можуть скочити «вище даху свого», тобто встановити надто високі ціни. Бо є клієнти, і перевізники враховують платоспроможність людей. Це складне питання і тут треба знайти «золоту середину», тобто те, що влаштує і пасажира, і перевізника. Це не просте питання, мовляв перевізник просто собі взяв і встановив ціну завтра удвічі більшу. Такого не може бути, бо там жорстка конкуренція. Тільки з Рівного на Київ людей возять п’ять фірм, а ще є Дубно, львівські перевізники, багато автобусів, що їдуть на Європу.


Зауважимо, що нині ріст вартості проїзду жодна інстанція не регулює.

Нині проїзд з Рівного та столиці коштує біля 230 гривень.

До речі, представник найпопулярнішого перевізника «Шалена черепаха» у телефонній розмові повідомив нам, що немає вказівок від керівництва підвищувати ціни на проїзд.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень