Вчителям Рівного куплять комп’ютери

За бюджетний кошт

На це планують витратити понад 516 тисяч гривень. На засіданні бюджетної комісії міськради Рівного депутатам було цікаво, чи вже передбачено, як розподілити ці комп’ютери між класами.

На це заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська пояснила, що дістануться комп’ютери лише вчителям перших класів. Адже з 1 вересня першокласники навчатимуться за новою програмою «Нова українська школа». А для цього потрібно закупити нове обладнання.

Говорить Галина Кульчинська:

Там є цілий перелік вимог щодо нового обладнання. Воно має бути спеціальне в кожному новому класі.

 

І якщо у місті з 1 вересня перших класів 107, то поділіть цю суму. Це вийде близько 5 тисяч гривень на один нормальний ноутбук.

 

І мова йде саме про початок закупівлі обладнання для програми «Нова українська школа», за якою будуть навчатися всі першачки з 1 вересня згідно із законом. 

За словами Галини Кульчинської, 50 чи 70% коштів на обладнання обіцяла надати держава, решту мають фінансувати місцеві бюджети. Втім, поки Рівне від держави отримало на це незначну суму.

Бюджетна комісія вирішила запросити на засідання у вівторок представників управління освіти, щоб ті пояснили, як будуть закуповувати комп'ютери, чи доведеться проводити тендери.

А остаточне рішення з приводу виділення коштів буде прийнято на сесії міськради.

Стеж за нашими новинами у  Telegram

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень