Учнів ліцею змушували ходити у формі – проводиться розслідування щодо директорки, призначеної ще за Брежнєва

Йдеться про навчальний заклад у Житомирі

Міський департамент освіти у Житомирі розпочав службове розслідування у ліцеї №27 після того, як директорка навчального закладу змусила учнів носити шкільну форму

Про це повідомляє Суспільне.

Відео з перевірками на дрес-код учні самі викладали у соцмережах.

За словами міського голови Житомира Сергія Сухомлина, факт, коли директорка ліцею зобов'язала учнів носити шкільну форму у ліцеї був, і його можна трактувати як булінг.

Так, дійсно, ситуацію, яка у нас була у ліцеї №27, можна трактувати як булінг. Я фактично згоден із таким трактуванням. На сьогодні департамент освіти проводить службове розслідування по цьому факту, — зазначив мер.

Сергій Сухомлин

За словами освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, зауваження учням щодо їхнього зовнішнього вигляду з боку дирекції ліцею №27 пов’язані із тим, що керівниця закладу освіти працює на посаді понад 40 років.

Мене вразила інформація на сайті навчального закладу, що керівник працює на посаді більше 40 років. Тобто людина була призначена на посаду ще за часів Брежнєва! Адже стосовно того, що вона стільки років на цій посаді, нічого дивного, — сказав Сергій Горбачов.

Він зазначив, що у Житомирі що за часів пандемії посадовці місцевих органів влади скасували проведення конкурсу на посаду директорів і призначали на посади керівників навчальних закладів тих, кого вважали зручними директорами. Зараз, під час воєнного стану, конкурси проводити не обов’язково, але й не заборонено.

Сергій Горбачов

Міський голова Житомира зазначив, що конкурси на посади директорів ліцеї у місті не проводять, бо немає охочих брати у них участь. Він вважає, що така ситуація склалась, бо зарплата директора школи менша, ніж у тих, хто викладає і має великих стаж педагогічної роботи, навантаження. А відповідальність директора дуже висока.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень