Учасникам АТО/ООС пропонують пільговий житловий кредит під 3% річних

Кредит надається строком до 20 років

За повідомленням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України,

З 10 вересня 2020 року відновлено прийом заяв на отримання пільгового кредиту з відсотковою ставкою 3% річних  для внутрішньо переміщених осіб, учасників проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасників проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на придбання житла.

Змінами до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» на ці цілі до кінця 2020 року передбачено 14,6 млн гривень.

З них половина коштів піде для пільгового кредитування ВПО, інша половина - учасників АТО/ООС.

Кредит надається строком до 20 років, але не більше ніж до досягнення позичальником пенсійного віку.

 

Кредит з відсотковою ставкою 3% річних  надається виходячи з нормативної площі житла, яка становить 21 кв. метр загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

Розпорядником державних  коштів, виділених на надання пільгового кредиту є Міністерство розвитку громад та територій України та Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (деталі кредитування дізнаєтесь, перейшовши на сайт Держмолодьжитла).

За підсумками 2019 року, в рамках виділених коштів, пільгові кредити надано 198 сім’ям, з них 98 сімей ВПО, 100 сімей учасників проведення АТО/ООС.

Джерело: АрміяInform

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень