УБД мають право на безкоштовне протезування: куди звертатися

І що для цього знадобиться

Учасники бойових дій, які отримали контузію, каліцтво або ж захворювання внаслідок військової агресії рф-ії, мають право на безкоштовне протезування та ортезування в Україні. Про це нагадують у Мінсоцполітики.

Які документи потрібні:

  • заява;
  • паспорт громадянина України (тимчасове посвідчення громадянина України, посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту);
  • копія ідентифікаційного номера;
  • рішення військово-лікарської комісії;
  • витяг з наказу командира в/ч (начальника територіального підрозділу) або довідка про обставини травми, видана командиром військової частини, або копія іншого документа з відомостями про участь у бойових діях чи здійсненні заходів із забезпечення нацбезпеки та оборони й стримуванні збройної агресії росії.

Куди звертатися?

У державні заклади охорони здоров’я.

Чи мають право УБД на протезування за кордоном?

Так, але лише в найскладніших випадках і за відсутності потрібних технологій в Україні.

До речі, в Україні на сьогодні є 21 фахівець з протезування/ортезування, що має сертифікат Міжнародної спільноти протезистів /ортезистів (ISPO).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень