Оздоровлення дітей влітку: відомо, що буде у 2022 році

В умовах воєнного часу все змінилося

Оздоровлення дітей цьогоріч відбудеться у відносно безпечних регіонах України з дозволу військових адміністрацій та у закладах, які мають укриття. Про це повідомили у Мінсоцполітики.

Традиційно кампанія з оздоровлення та відпочинку дітей щороку стартує 1 червня. Цього разу звичний розклад змінився через широкомасштабне вторгнення рф.

Попри все, оздоровлення та відпочинок дітей у 2022 році БУДЕ. Просто все це відбуватиметься з урахуванням підвищених вимог щодо безпеки дітей

Як саме це забезпечити – вирішували на засіданні спеціального Штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей. Зокрема, початок оздоровчої кампанії в безпечних регіонах відбудеться за таким алгоритмом:

  • Обласна військова адміністрація визначає, чи є регіон достатньо безпечним для проведення оздоровлення та відпочинку дітей;
  • Якщо регіон визнано безпечним, то в ньому створюється обласна комісія із забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей, до складу якої входять всі представники дотичних служб, в т.ч., в обов’язковому порядку представники ДСНС;
  • Обласна комісія проводить перевірки закладів, які мають змогу надавати послуги з відпочинку та оздоровлення дітей.

Заклади повинні відповідати критеріям та умовам, насамперед, щодо забезпечення безпеки дітей (наявність укриття, запаси пального, наявність актуалізованих планів евакуації та відповідного транспортного забезпечення).

Після прийняття рішень ОВА про початок оздоровчої кампанії та проведення перевірок закладів на предмет відповідності вимогам безпеки, інформація про такі рішення та заклади надається Національній соціальній сервісній службі України, яка забезпечуватиме контроль проведення оздоровчої кампанії та моніторинг мережі оздоровчих закладів, що можуть функціонувати цього року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень