У Єгипті з радарів зник літак

В авіакомпанії вважають, що він міг впасти у море

Літак EgyptAir, який летів із Парижа в Каїр, зник з радарів, повідомила авіакомпанія. На борту рейсу MS804 було 66 осіб, 56 пасажирів і 10 членів екіпажу.

Авіакомпанія оприлюднила інформацію про громадянство пасажирів. На борту були: по 1 громадянину з Судану, Чаду, Португалії, Алжиру, Канади, Великобританії, Єгипту, Іраку, Кувейту, Саудівської Аравії. Також у літаку летіли двоє бельгійців, 15 французів і 30 єгиптян. Серед пасажирів А320 була одна дитина та двоє немовлят.

При цьому державна газета Єгипту Ахрам повідомила, що лайнер не подавав сигналу лиха, останній контакт з пілотом відбувся приблизно за 10 хвилин до того, як він зник з радарів. Інші джерела повідомляють, що літак таки подавав сигнал тривоги. Його отримали в 4.26 ранку, близько двох годин після того, як літак зник з радарів. 

Представник авіакомпанії підтвердив, що зв'язок з літаком А320, який виконував рейс MS804, пропав над Середземним морем приблизно в 280 кілометрах від єгипетського узбережжя за 45 хвилин до передбачуваної посадки. Екстрені служби вже перебувають на тому місці, де це сталося. 

Авіакомпанія розмістила родичів пасажирів неподалік від аеропорту Каїра і надала лікарів, перекладачів та всі необхідні послуги. Літак зник з радарів на висоті близько 11 кілометрів в 2:45 за місцевим часом, після того, як увійшов у повітряний простір Єгипту на 10 миль.

Наразі надзвичайні служби зайняті пошуком літака, до операції підключилася авіація ВПС Єгипту. Був створений оперативний штаб, до якого увійшли представники всіх авіаслужб. У зв'язку з інцидентом міністр цивільної авіації Єгипту Шериф Фатхі екстрено перервав візит до Саудівської Аравії і повертається в Єгипет.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень