У всіх медзакладах Рівненщини з’являться комп’ютери (ФОТО)

Сьогодні в ОДА представникам районних ЦПМСД вручили сертифікати на отримання техніки

1 серпня лікарні та амбулаторії Рівненщини отримали сертифікати на 320 ноутбуків та 260 багатофункціональних пристроїв.

За словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, ця техніка дасть можливість комп’ютеризувати усі медичні заклади області:

Це черговий етап впровадження на Рівненщині проекту Світового Банку. Ми говоримо про докорінну зміну якості надання медичної послуги. В першу чергу, на селі - там, де вона була дійсно на низькому рівні. Звісно, це стосується загалом усієї медичної мережі області. 

Як зазначив керівник субпроекту Світового Банку на Рівненщині Сергій Рибачок, нова техніка дасть можливість вести електронний реєстр пацієнтів з хворобами системи кровообігу та групи ризику. Крім того, вона допоможе лікарям виконувати й свою повсякденну роботу.

Різні райони отримали різну кількість техніки - в залежності від кількості ФАПів та амбулаторій. Найбільше комп'ютерів та багатофункціональних пристроїв передбачили для Рівненського ЦПМСД.

Варто нагадати, що в рамках реалізації проекту Світового Банку, який триватиме на Рівненщині до 2020 року, реалізовується ще один важливий етап – реконструкція 105 амбулаторій по всій області.

Далеко не кожна область має такі можливості, як Рівненщина. Завдяки проекту Світового Банку буде реалізовано заходів більше, ніж на 25 млн доларів. Для області це, по суті, безповоротна субвенція. І цей проект, і президентська програма покращення сільської медицини – усе це свідчить про докорінну зміну у наданні медичних послуг на Рівненщині, - підсумував Олексій Муляренко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень