У вересні на Рівненщині може статися черговий сплеск захворювання на кір

Якщо батьки вчасно не вакцинують свою малечу

За минулий тиждень в Рівненській області 17 людей захворіло на кір, з них 7 дітей. І хоча це найнижча захворюваність з початку року, але говорити про те що кір відступає зарано.


За даними обласного лабораторного центру, рівень вакцинації в області не досягає тих показників при яких циркуляція вірусу кору припиняється. За 1 півріччя вакциновано проти кору 42,6% дітей у віці 1 рік.

Найнижчий рівень охоплення щепленням дітей у віці одного року нині у Рівненському (27,3% дітей), Корецькому (28,4%) та Острозькому районі (26,3% дітей).


Ревакцинація проти кору дітей у віці 6 років виконана тільки на 55,4%., а найгірша ситуація у місті Дубно (35,1%) та у Здолбунівському (41,7%) і Радивилівському (46,85) районах.


Загалом в області, станом 1 липня є 7310 дітей, які до цього часу не отримали щеплення проти кору. Медики закликають якнайшвидше щепитися проти недуги, аби уникнути сплеску хвороби із початком нового навчального року.

Щоб з початку осені не мати чергового підйому захворювання на кір потрібно у липні — серпні, перед навчальним роком, охопити профілактичними щепленнями всіх не щеплених дітей, наголошують в обласному лабораторному центрі.


Батькам, завідувачів дитячих дошкільних закладів та директорам шкіл медики нагадують, наявність щеплень за календарем, це обов’язкова вимога для відвідування дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень