У школі на Рівненщині встановили кавовий апарат. Батьки – в шоці

Адже, пояснюють, кава – це не той продукт, який дозволено вживати дітям

Порушила проблему у соцмережі Фейсбук одна з мам, дитина якої ходить до школи №1 Дубна, Наталія Мулько:

Наталя Мулько 14 год Слухайте, може, то так має бути? В першій школі, в актовому залі, стоїть кавовий апарат. Кавовий!!? У школі, де діти, пише: «кава 10грн». Купити може буть хто. Це потрібно??

Директор школи №1 Дубна Вікторія Дмитрієва підтвердила, що їхній заклад уклав угоду з підприємцем, який встановлює кавові апарати, і апарат встановили біля учительської. Адже рішення про це, пояснила, прийняли батьки і профспілковий комітет вчителів і його підтримала рада школи. До того ж, каже директор, користуються апаратом переважно вчителі:

В основному користуються тим кавовим апаратом вчителі. Контролюється, є чергові. Діти початкової ланки взагалі не допускаються до цього апарата, тому що є чергові,  та й навчаються вони в іншому крилі школи. 11-класники за бажанням можуть випити собі гарячий шоколад чи чай.

 

Звичайно, я визнаю, що повністю все простежити не можна. Але батьки, мабуть, не можуть і повністю простежити, чи їхня дитина по дорозі зі школи може щось випити.

Окрім цього, директор школи пояснює, що забезпечені батьки хотіли, щоб їхні діти пили більш якісні напої. І оскільки школа стоїть на трасі Київ-Чоп, діти бігали через насичену автотранспортом трасу до сусіднього торгового закладу і купували напої там. То тепер ця проблема вирішена.

Заступник начальника обласного управління освіти Олег Пекарський прокоментував це так:

Я не можу коментувати, наскільки там якісні чи неякісні продукти, і законно чи незаконно встановлено апарат. Кажу єдине, що кава з кавового апарата у харчуванні школярів не передбачена. І якщо відкриваються якісь торгові точки, вони мають забезпечувати продаж тих продуктів, які безпечні для дітей. Кава у раціон харчування школярів не входить.

Олег Пекарський пообіцяв відреагувати на цю ситуацію, якщо надійде звернення від батьків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: ДітиШкола
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень