У школах Рівненщини хочуть запровадити медійну грамотність, щоб дітьми не маніпулювали

Школярів навчатимуть сприймати отриману інформацію критично

Школи Рівненщини можуть долучитися до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність».

Спершу спеціальні навчання проведуть для вчителів-учасників проєкту. Вони отримають необхідні матеріали для інтеграції відповідних навичок у свої уроки.

Ціль проєкту – навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям та усвідомити цінність високоякісної інформації у контексті шкільної освіти.

До участі у проєкті запрошують школи з райцентрів, ОТГ, селищ, сіл, міст і містечок усіх регіонів України (окрім обласних центрів, які вже беруть участь у ньому).

Менеджерка проєкту Любов Васильчук каже, що так школярі можуть самостійно знаходити інформаційні фейки і відрізняти факти від особистих суджень:

Участь у проєкті допомагає розвинути навички інфомедійної грамотності як вчителям, так і учням. Школярі-учасники проєкту краще розрізняють факти від суджень, розуміють, як працюють медіа, та вміють визначати неправдиві новини. Розвиток навичок критичного сприйняття інформації є дуже важливим для нашої країни, яка все ще перебуває у стані інформаційної війни.

До участі у конкурсі запрошуються вчителі, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу у 8-9 класах і мистецтво у 9 класі.

До вересня 2020 року нові вчителі-учасники проєкту пройдуть спеціальне навчання з інтеграції інфомедійної грамотності в уроки. Електронні матеріали проєкту нададуть учителям після проходження тренінгів.

Відбір учасників триває з 7-го по 25 лютого.

Для участі у конкурсі педагогам потрібно:

  • знайти однодумців-учителів;
  • отримати згоду від директора школи на участь у проєкті;
  • заповнити анкету-заявку, яка доступна за цим посиланням.

 

Додамо, що торік до проєкту приєдналися 15 шкіл Рівного, тож там уже запроваджують інфомедійну грамотність на своїх уроках.   

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень