Через суїцидальні групи МОЗ рекомендує оглянути дітей: чи робитимуть це на Рівненщині

Міністерство охорони здоров’я рекомендує впродовж 2-х тижнів провести огляди у школах

За рекомендацією МОЗу, у школах України проводять огляди дітей з приводу наявності на шкірі певних написів і травм. Про це пише «Українська правда»​.

Йдеться про лист, яким ініціюється впродовж двох тижнів проведення медичних оглядів дітей шкільного віку з метою вчасного реагування та запобігання випадків неконтрольованої поведінки дітей, пов'язаної із нанесенням собі навмисних ушкоджень шкірних покривів. "Огляду підлягають діти від 6 до 14 років, шляхом організації батьківського звітування про огляд ними своїх дітей щодо виявлення вищезазначеного", – йдеться у документі. Для огляду дітей старше 14 років, пропонують «надати графік, згідно з яким медичні працівники закладів охорони здоров'я зможуть провести медогляд на базі навчального закладу».

Ми вирішили запитати, чи отримували такий лист у обласному управління охорони здоров’я. Виконувач обов’язків начальника управління Ігор Добровольський каже, що про лист вони знають, але перевірку не проводять, адже їх просто про це поінформували:

- Було таке. Рекомендація. Це зв’язано з тим «синім китом», ота гра, що там поширювали в Інтернеті. Такий лист рекомендаційний був. Не нас зобов’язували, нас просто поставили до відома, що такий лист запущений.

Утім, чи проводять такі перевірки у школах Рівненщини і скільки вони триватимуть - в управління охорони здоров’я не знають, - каже Ігор Добровольський. Натомість, в обласному управління освіти таку інформацію спростували, говорить заступник начальника - начальник відділу виховної роботи та соціального захисту дітей Олег Пекарський:

- Ні, мені про це невідомо. Людина, яка цими питаннями займається, доповіла, що не було в нас такого листа. Були інші про медогляди і так далі, те, що ми відправили на відділи освіти, на громади – інформація про те, що така ситуація існує, щоб при проведенні медоглядів звертали увагу, психологи щоб працювали. Але, саме такого листа, як Ви кажете, немає у нас в управлінні. Нічого такого, щоб щось позапланово робити з охорони здоров’я ми не отримували.

Тож, зі слів Олега Пекарського, вирішили просто ретельніше оглядати дітей під час планових медоглядів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень