У Сарнах жінка на дільниці влаштувала «кастинг» серед виборців

Які могли б допомогти її незрячому чоловіку проголосувати

В місті Сарни на дільниці 560794 виникло непорозуміння між виборцями та членами комісії. Про це повідомляє обласний осередок «Комітету виборців України»:

- На дільницю прийшло подружжя – незрячого чоловіка супроводжувала його дружина. Вона хотіла зайти в кабінку разом із ним, щоб допомогти проголосувати. Однак голова ДВК заперечила. Мовляв, потрібно, щоб допомагав інший виборець. Жінка ж наполягала на своєму. Мотивувала, що має підстави не довіряти стороннім людям, адже під час президентських виборів, коли проголосувати чоловіку допомагала не вона, в бюлетені нібито поставили позначку не за того кандидата. В результаті суперечки влаштували «кастинг» серед виборців-помічників, який тривав близько 10 хвилин. Коли ж незрячий чоловік проголосував, дружина наполягла, щоб їй показали бюлетень із позначкою.

Відповідно до законодавства, виборцю з обмеженими можливостями має право допомогти проголосувати інший виборець.

Тобто це могла зробити й дружина, кажуть у «КВУ». У тому разі, якщо вона не є членом виборчої комісії, кандидатом у депутати, його довіреною особою, уповноваженою особою партії, офіційним спостерігачем.

А от демонструвати комусь результат виявлення іншого виборця – заборонено.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень