У Рівному зросла кількість дітей, які мають вади мовлення

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день логопеда

На Рівненщині зросла кількість дітей, які мають проблеми з мовленням.  За словами логопеда навчального реабілітаційного центу Рівного Тетяни Кузнєцової, близько 50% дошкільнят потребують логопедичної корекції. Адже проблеми з мовленням впливають на розумовий і психічний розвиток дитини, що гальмує успішній соціалізацію. На жаль вади мовлення вдається виправити у не у всіх дітей, тому важливо вчасно виправити дефекти мови. Говорить Тетяна Кузнєцова:

Якщо дитина в 2,5 роки не має фразового мовлення – треба звертатися до спеціалістів, в нормі в 4 роки дитина має оволодіти всіма нормами рідної мови. Я хочу сказати, мами, звертайте увагу на мовлення ваших дітей, користуйтесь, тим що є в книгарнях та в Інтернеті і розвивайте своїх дітей.

Тетяна Кузнєцова зауважує: помилково вважати, що вчитель-логопед працює над виправленням тільки неправильної вимови звуків. Логопед працює з усіма порушеннями мовлення: загальним недорозвиненням, порушеннями голосу, темпу і тембру мови.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень