У Рівному зробили перші ІФА-тести (ВІДЕО)

Поки що – медичним працівникам

Тестувати за допомогою нових ІФА-тестів людей почали у семи областях України. Серед них – і Рівненщина.

Протестували днями вже близько 80 працівників Рівненського обласного діагностичного центру. За допомогою нових ІФА-тестів визначали, чи є у них антитіла до COVID-19.

Це перше подібне тестування на теренах області, повідомляють журналісти ТРК «Ритм».

За словами очільника медицини краю Олега Вівсянника, такі тести набагато точніші за «швидкі», але не такі ефективні, як ПЛР-дігностика:

Начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник

Для імуно-ферментного аналізу беруть венозну кров. Цей аналіз набагато точніший і значно дешевший за експрес-тест.

 

Діагностика в області здійснюватиметься різними способами. Для масового скринінгу ми будемо використовувати більш дешеву діагностику, а для верифікації діагнозу ми завжди будемо робити ПЛР-тести.

Хоча ПЛР-тести, які також проводять виключно в лабораторіях, набагато дорожчі за «швидкі» та ІФА-тести, вони набагато точніші. У випадку інфікування такий тест покаже достовірний результат вже на третій день хвороби, тоді як інші – спрацьовують значно пізніше.

Незабаром ІФА-тести проводитимуть у 16 лабораторіях Рівненщини. Ними можуть користуватися виключно спеціалісти, тож таких тестів в аптеках не продаватимуть (як, до прикладу, експрес-тести).

Поки що облуправління охорони здоров’я чекає на погодження коштів для закупівлі таких тестів. З обласної програми боротьби з коронавірусом на це можуть виділити від 1 до 2 млн грн, розповів Олег Вівсянник.

Додамо, що собівартість одного ІФА-тесту не перевищуватиме 50 грн, а на його результати треба очікувати близько 2-3 годин.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень