Експрес-тести на коронавірус у рівненських аптеках продають не всім

Самих лише грошей і бажання – недостатньо

Віднедавна в аптечних мережах з’явилися експрес-тести на коронавірус.

Міський голова Рівного Володимир Хомко повідомляв, що їх вартість – близько 500 грн.

Однак не кожен охочий зможе прийти в будь-яку аптеку і просто його придбати. Для цього потрібно направлення сімейного лікаря, пише «Рівне Вечірнє».

За словами  начальника міського управління охорони здоров’я Віктора Іськіва, швидких тестів зараз вдосталь, адже їх почали виготовляти й українські виробники:

Відтак, з’явилася можливість проходження тесту за бажанням. Щоправда, попередньо потрібно звернутися до свого сімейного лікаря.

 

Орієнтовна вартість швидкого тесту в аптеці — 500 гривень. Безкоштовно їх роблять лише хворим, які мають симптоми, схожі до коронавірусної інфекції.

Водночас, заступниця директора мережі аптек «Рівнефармація» Ольга Садовник наголошує, що людина без медичної освіти не зможе самостійно зробити цей тест:

Так просто наші аптеки не займаються реалізацією швидких тестів. Ми їх віддаємо на лікувальні установи згідно із договором. Якщо якийсь рівнянин прийде до нас і захоче придбати тест, то отримає відмову.

 

Для купівлі швидкого тесту потрібно мати направлення від лікаря. Це позиція нашої аптечної мережі, бо цей тест самостійно не зробить людина, яка не має медичної освіти.

Робити його потрібно лише з лікарем в медичній установі. Бо тест реагує лише на капілярну або венозну кров людини.

 

У домашніх умовах пацієнт не зможе сам собі зробити тест з венозної крові, бо це небезпечно. Щодо капілярної крові, то тут також є нюанси. Тест-кваліфікатор працює не з поверхневою кров’ю — її ми бачимо, коли, наприклад, порізаний палець. Щоб отримати зразок капілярної крові, рана має бути глибока. Зробити це може лише медичний працівник.

 

Окрім цього, кожен пацієнт, який проходить швидкий тест, має бути анкетований у поліклініці, -наголосила Ольга Садовник.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень