У Рівному знайшли нове місце для пам’ятників Героям Майдану та АТО (ФОТО)

Їх вже хочуть зробити два

Олександр Ковальчук розповідає про нові ідеї для вшанування Героїв Майдану та АТО

Про це на засіданні бюджетної комісії міськради розповів голова громадської організації «Простір» Олександр Ковальчук. Він пояснив, що така пропозиція погоджена з рідними загиблих Героїв та фахівцями-архітекторами та скульпторами. Додав, що проекти пам’ятників обиратимуть зі всеукраїнського конкурсу. Заодно й проведуть конкурс з оновлення території пішохідної зони на майдані Незалежності за кінопалацом «Україна» до майдану Просвіти, щоб оновити її, і щоб пам'ятники вписувалися у композицію.

Про місце розташування пам’ятних знаків Олександр Ковальчук розповів таке:

Якщо ми подивимося на схему Генплану, у нас зображено майданчик перед облдержадміністрацією – там, де стоять у нас зараз флагштоки. Ця територія передбачена для встановлення пам'ятника Героям Небесної Сотні. Поряд праворуч, якщо дивитися на приміщення ОДА, є невеликий сквер – там, де сходи ведуть до школи №5. Цей сквер пропонуємо у сквер пам’яті воїнів АТО і розташувати пам’ятний знак воїнам АТО саме у цьому місці.

У цьому сквері біля школи №5 пропонують розташувати пам'ятник Героям АТО

Перед облдержадміністрацією біля флагштоків пропонують розташувати пам'ятник Героям Майдану

Нагадаємо, що три роки тому влада міста говорила про один спільний пам'ятний знак, присвячений загиблим на Майдані та в АТО. Розташувати його планували на майдані Незалежності на Чайчиній алеї  за кінопалацом «Україна». Тут навіть встановили відповідний наріжний камінь (на фото внизу).

А рівненський архітектор Микола Шолудько розробив проект пам’ятника.

Він мав уособлювати собою лампадку з капличкою із двома янголами, які урочисто підносять рушник із вдячністю загиблим Героям і впевненістю у відродженні України.

А торік  міське управління архітектури навіть видало містобудівні умови на будівництво цього меморіального знаку.

Таким мав бути пам'ятник за задумом Миколи Шолудька (фото "Рівне вечірнє")

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень