У Рівному збираються оскаржити всі рішення майбутньої сесії міськради

Сесія має відбутися 19 жовтня

Громадський активіст Сергій Пінчук повідомив про намір оскаржити рішення сесії міськради Рівного, яка має відбутися 19 жовтня. І у соцмережі Фейсбук він оголосив про пошук юристів, які допоможуть у підготовці відповідного адміністративного позову, закликавши їх писати йому у приват.  

Чому збирається позиватися, Сергій Пінчук пояснює так:

Serhiy Pinchuk 9 год · Підстава - порушення ч.10 ст.46 закону "Про місцеве самоврядування в Україні", якою передбачено, що рішення про скликання сесії ради доводиться до відома депутатів і населення не пізніш, як за 10 днів до сесії із зазначенням часу скликання, місця проведення та питань, які передбачається внести на розгляд ради.

 


Станом на сьогодні, за 8 днів до сесії, на сайті Рівнеради оприлюднено розпорядження про скликання сесії без переліку питань.

 

На цій сесії, як і в ході інших, депутати будуть приймати рішення по розпорядженню майном громади на десятки, а може й на сотні мільйонів гривень, роздавати десятки земельних ділянок. Громада має завчасно знати, як депутати збираються розпорядитися її майном.

Сергій Пінчук нагадує, що це - вже не перший випадок невчасного оприлюднення порядку денного сесії. Адже, за його словами, так само було і в серпні цього року. Тож вважає він: 

Час покласти цьому край.

До речі, станом на сьогодні, тобто за сім днів до сесії, вже порядок денний оприлюднений на сайті міської ради. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень