У Рівному запрацював оновлений медико-генетичний центр (ФОТО)

Після ремонту його відкрили у Рівненському обласному діагностичному центрі

У понеділок у Рівному після ремонту відкрили оновлений обласний медико-генетичний центр.

Цього року в області запрацювала обласна програма покращення медико-генетичної допомоги дітям та вагітним. Кошти на її реалізацію заклали в обласний бюджет на 2021 рік. Разом з тим ми працюємо з низкою територіальних громад, адже хочемо, щоб вони теж долучились фінансово до реалізації такої важливої програми.

Наш медико-генетичний центр є унікальним для України лікувальним підрозділом, який представляє країну в мережі профільних установ Європи. За кошти обласного бюджету будуть профінансовані такі необхідні для мешканців області дослідження й закупівля апарату для пренатальної діагностики, - зазначає головний лікар діагностичного центру Роман Шустик.

Нині центр очолює Любов Євтушок, під її керівництвом працює 30 лікарів. Тут здійснюють генетичну діагностику пацієнтів при плануванні сім`ї, під час вагітності та безпосередньо новонароджених дітей. Також фахівці здійснюють дослідницьку та аналітичну роботу. У центрі збирають інформацію про всіх новонароджених, центр веде моніторинг вроджених вад розвитку немовлят, співпрацює в цьому напрямку з всеукраїнськими та міжнародними організаціями. Загалом медико-генетичний центр обслуговує понад 30-32 тисяч пацієнтів за рік.

За словами Романа Шустика, до капітального ремонту долучився секретар міської ради Віктор Шакирзян, який минулого року під час реалізації інших благодійних проєктів у діагностичному центрі дізнався й про стан медико-генетичного центру. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень