У Рівному запрацює Центр громадського здоров’я

Обласна рада вже дала згоду на його відкриття і нині триває підготовча й організаційна робота до запуску установи

Про основні функції Рівненського обласного Центру громадського здоров’я  розповів заступник Генерального директора «Центр громадського здоров`я МОЗ України» Роман Родина:

Це новий напрям. Профілактика захворювань у нас здійснювалась різними організаціями і на жаль єдиної координації в країні не було. Зі створенням центру з’явиться організація роботи, консолідуються зусилля для профілактики і промоції здорового способу життя. 

Рівненщина стала пілотною областю, де буде створено заклад подібного типу. Створення єдиної системи громадського здоров’я – обов’язок України перед ЄС. Громадське здоров’я – основа профілактичної медицини, яка має сприяти досягненню європейських стандартів якості життя та благополуччя населення.

В Україні все ще залишається високим відсоток смертності громадян від таких хвороб, як туберкульоз, інсульт, інфаркт, ВІЛ/СНІД та інших. У Європі цей відсоток значно нижчий. А все тому, що в ЄС пропагується здоровий спосіб життя та велика увага приділяється первинній профілактиці, тобто своєчасному зверненню до лікарів. Наша організація займається пропагандою реформ медицини. Й оскільки розвиток системи громадського здоров’я в Україні один з пріоритетів реформи, одним з першочергових завдань є створення Обласного центру громадського здоров’я, над цим нині й працюємо, - зазначив голова БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич.

Стеж за нашими новинами у  Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень