У Рівному вшанували пам'ять воїнів-афганців

32 роки тому СРСР вивів війська з Афганістану

У Рівному відзначили пам’ять учасників бойових дій на території інших держав. 32 роки тому радянські війська покинули Афганістан.

У конфлікті брали участь 160 тис. українців, з яких 3,5 тис. – мешканці Рівненщини. З Рівного «Афган пройшли» 1220 службовців. З них у Рівному нині залишилося 930.

По всій області 15 лютого проводять поминальні заходи. В обласному центрі біля монумента загиблим у локальних війнах зібралися побратими та родичі загиблих афганців, а також духівництво та керівництво міста й області, повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

 Афганці є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні. Вони й сьогодні, усвідомлюючи свою відповідальність за майбутнє, захищають наші кордони на Сході. Дякую вам за патріотизм та мужність! Дякую за те, що завжди стояли і стоїте на передовій! Ви наші герої! - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль

Влада, громадськість, воїни-афганці та родичі полеглих зібралися у Рівному біля пам’ятника «Загиблим у локальних війнах». Загиблих у боях вшанували хвилиною мовчання, священники відправили панахиду.

[media=217636][media=217633]

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін подякував українським воїнам за героїзм та мужність.

15 лютого – день виведення радянських військ із Афганістану – пам’ятна дата не лише для ветеранів афганської війни, їхніх рідних і близьких, а й для кожного громадянина незалежної України. Вічна пам’ять воїнам, які загинули, до кінця виконавши свій військовий обов’язок. Сьогодні ми схиляємо голови в скорботі за тими, хто не повернувся з «гарячих точок» планети та вважаємо своїм обов'язком піклуватися про їх сім'ї і про воїнів, які отримали поранення, - зазначив Сергій Подолін.

Загалом поминальні панахиди, мітинги-реквієми, покладання вінків і квітів до пам’ятників та меморіалів воїнам-афганцям, а також вечори пам’яті, зустрічі з учасниками бойових дій відбудуться в усіх райцентрах та населених пунктах Рівненщини.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень