У Рівному відкрилася незвичайна школа (ФОТО)

Заклад, в якому гру перетворюють у навчання і розкривають потенціал кожної дитини

Сьогодні в Рівному відбулося урочисте відкриття першої в нашому місті й 30-ої в Україні STEM-школи Inventor. В цьому закладі діти віком від 3 до 16 років можуть отримати позашкільну освіту на основі STEM-підходу, що розкриває творчі й технічні здібності.

Що таке STEM?

S – sience (наука)

T – technology (технології)

E – engineering (інженерія)

M – mathematics (математика)

 

Діти, які відвідують STEM-школу Inventor, вчаться критично мислити, розвивають свою креативність та комунікабельність, крок за кроком опановують основи фізики, механіки й програмування. Це відбувається легко й невимушено, процес цікавий та захоплюючий, адже навчання проходить на основі платформ LEGO Education та Minecraft Education. Усі LEGO-набори, які використовуються на заняттях, спеціалісти Inventor зібрали та адаптували спеціально під курси в STEM-школі. 

Старший викладач Володимир Кукурудза з учнями STEM-школи Inventor Rivne

Хтось подумає, що це фізико-математична школа чи гурток, де вивчають інтегральні обрахунки. Це не так, каже старший викладач STEM-школи Inventor Володимир Кукурудза:

У нас особливий підхід до навчання – комплексний. Ми охоплюємо всі галузі:  науку, інженерію, математику. На заняттях ми вирішуємо практичні завдання, діти бачать, як влаштований світ. Ми наочно, на прикладах конструкторів LEGO показуємо те, що вони бачать у повсякденні – автомобілі, будівельну техніку, побутові пристрої… І вони розуміють,  в якому середовищі вони живуть, і як це все працює.

Я маю 10 років педагогічного досвіду й не раз чув вислови школярів: «Нащо мені це?!». Тут таких питань не виникає. Тут дитина каже: «Давай ще!», «Хочу!», «Я тут не знаю, розкажи мені це, покажи!». Це той результат, якого ми хочемо досягнути. Щоб навчання було цікавим. Щоб дитина сама вчилася, як правильно вчитися.

 

STEM-школа Inventor пропонує 10 основних курсів та 15 додаткових.

Наприклад, курси для дітей 3-6 років (STEM Junior) призначені для наймолодших учнів, які тільки-но починають досліджувати світ і роблять перші відкриття. Малюки знайомляться з деталями, вчаться поєднувати цеглинки та створювати найпростіші моделі споруд, тварин, різних видів транспорту та казкових персонажів.

Дітей 6-10 років (STEM Middle) у школі вчать критично мислити, розуміти закони фізики, механіки та робототехніки. Вони конструюють і програмують автономних роботів, створюють наукові проекти, вивчають тваринний світ, дізнаються про новітні технології.

Діти 10-16 років (STEM Senior) вже концентруються на серйозних технічних проектах, максимально наближених до дорослого життя; вони працюють на сучасній комп'ютерній техніці.

Дехто вважає, що моделювання, робототехніка чи програмування – це переважно для хлопців. Насправді практика у мережі шкіл Inventor показує, що дівчатка анітрохи не менше цікавляться такими речами. Ба більше, вони показують прекрасні результати в навчанні!

У  STEM-школі Inventor вже відбулися перші дні відкритих дверей. Були випадки, що найменших дітей батьки не могли забрати, малюки зі сльозами покидали школу й обіцяли повернуся. До речі, зареєструватися на зустріч ще можна, заповнивши форму.

Розташована STEM-школа Inventor на вул. Буковинській, 6в

+38 (50) 234-04-04

+38 (98) 234-04-04

Facebook

Instagram

І ще. Нам особливо приємно писати про першу в нашому місті STEM-школу Inventor, адже відкрили її близькі до Радіо Трек люди – наш музичний редактор Людмила Горбачевська-Нечидюк та її чоловік Андрій Нечидюк, який також свого часу був нашим колегою. Щиро бажаємо їм успіху в такій потрібній і важливій справі!

Люда і Андрій

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень