У Рівному відбувся челендж «Free Sentsov» (ФОТО)

Який організували студенти РДГУ

Сьогодні у Рівному пройшов челендж під назвою #Free_Sentsov.

Акцію організували студенти історико-соціологічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету за підтримки ГО «Студентська рада РДГУ». До них долучилися й викладачі вишу.

Загалом поблизу пам’ятника Першій вчительці, що на вул. Пластовій, 31, зібралися понад сотня активних людей, які хотіли показати, що студентство проти насильства та брудної політики, від якої страждають люди.

Більше про захід розповідає заступник з громадської роботи в ГО «Студентська рада РДГУ» Софія Сітовська:

Ми, студенти, вирішили організувати такий челендж, тобто збір студентів – пам'ять про Олега Сенцова, про людину-політв’язня, який уже 120 днів голодує на території РФ. Ми боремось за те, аби люди були обізнані та знали, що така людина існує і таких політв’язнів на території Росії - 64. Будуть обізнані – можливо, стануть свідомими.

Цей челендж студенти РДГУ намагалися передати в інші університети: Сумський державний педагогічний університет та НУВГП.

Під час акції учасники заспівали гімн та проголосили лозунг «Свободу політв’язням!».

Нагадаємо, Олег Сенцов - український кінорежисер, сценарист, письменник та громадський активіст. Лауреат Шевченківської премії. Політичний в'язень РФ. З 13 листопада 2017 перебуває у виправній колонії № 8 «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ) Росії. 14 травня цього року він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв'язнів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень