«На ЧС з футболу в Росії я вболіваю за політв’язнів»: у Рівному боротимуться за Сенцова

Та інших українців, яких вбивають у тюрмах РФ


Щоб підтримати політв’язнів Кремля, українці влаштовують по всьому світу акції. В них візьмуть участь більше 60 міст з різних континентів.
 

Завтра, 1 червня, о 16.00 на Майдані Незалежності Рівне доєднається до глобальної акції на підтримку Олега Сенцова.

 

Учасники акцій покажуть, що на чемпіонаті світу з футболу ми вболіваємо за політв’язнів. Вони виставлять «червону картку» Кремлю та поіменно назвуть політв’язнів, яких незаконно утримують за ґратами.

Українці по всьому світу вимагають від Росії звільнити усіх українських політв’язнів. Приєднуйтесь до їх вимог і ви!

Звернення учасників глобальної акції #SaveOlegSentsov до лідерів різних країн cвіту:

Ми, учасники глобальної акції #SaveOlegSentsov у Німеччині, Франції, Італії, Литві, Латвії, Естонії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Грузії, Польщі, Бельгії, Кувейті, Великобританії, Канаді, США, Австралії, Ізраїлі, Португалії, Росії, Австрії, Об'єднаних Арабських Еміратах та Україні звертаємося до лідерів різних країн cвіту.

Ми просимо вжити нагальних заходів для збереження життя українського режисера Олега Сенцова, який був визнаний в’язнем сумління Міжнародною Амністією, а також зробити усе можливе для звільнення усіх громадян України, які були позбавлені волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму.

14 травня цього року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною та категоричною умовою його припинення є звільнення усіх українських політв'язнів. На даний момент їх кількість становить близько 70 чоловік. Серед них митці, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари.

Таким відчайдушним кроком Олег Сенцов намагається привернути увагу міжнародної спільноти до політичних переслідувань в Росії та окупованому Криму. Він поставив на карту власне життя та готовий йти до кінця. Ми не маємо права допустити його загибелі.

Учасники акції закликають лідерів різних країн світу підтримати їхні вимоги:

До Російської Федерації - звільнити Олега Сенцова та усіх людей, позбавлених волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму.

До країн великої сімки - винести на обговорення під час 44 самміту G-7 в Канаді, питання звільнення Олега Сенцова та усіх людей, позбавлених волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму. Ініціювати окремий перемовний процес між Росією та Україною щодо їх звільнення та виступити посередниками у таких перемовинах.

До лідерів різних країн світу - піднімати питання стану прав людини і політв’язнів в Росії та окупованому Криму під час усіх заходів за участі офіційних представників Російської Федерації, зокрема, під час заходів навколо Чемпіонату світу з футболу 2018.

До України - створити пост спеціального представника з прав громадян України, позбавлених волі за політичними мотивами в Росії та окупованому Криму.

Ми також звертаємо до громадянського суспільства у різних країнах світу. Нам потрібна ваша підтримка та солідарність. Напередодні одного із найбільш очікуваних в Російській Федерації спортивних змагань, у всьому світі має звучати: «На Чемпіонаті світу по футболу в Росії я вболіваю за політв’язнів».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень