У Рівному та Дубні члени ДВК намагались «трохи заробити» (ВІДЕО)

Вказуючи неправдиву дату у протоколах

Скрін з відео на каналі Rabinovich TV

Про такі випадки інформують у Громадянській мережі «Опора» та у місцевому осередку «Комітеті виборців України».

Йдеться про те, що в неділю, 21 квітня, виборча комісія на Рівненщині вказала дату складання Акту про видачу копій протоколу від 22 квітня.

- Станом на 21 квітня 22:15 дільнична виборча комісія №560870 (м. Дубно, вул. Михайла Грушевського, 184) в Акті про видачу копій протоколів підрахунку голосів вказала дату складання 22 квітня. Спостерігачка Громадянської мережі ОПОРА звернулась до членів комісії з проханням пояснити, чому у документі вони вказують 22 квітня, на що члени комісії повідомили, що поїдуть після 12 ночі і видадуть його, коли виїжджатимуть з виборчої дільниці, — йдеться у повідомленні «Опори».

Нижче ви можете побачити розмову спостерігачки від «Опори» з членами ДВК.

За виявленим фактом спостерігачка «Опори» викликала поліцію. На місце події приїхала слідчо-оперативна група та відібрала пояснення у членів виборчої комісії.

Тим часом у регіональному осередку «Комітету виборців України» свідчать, що подібну ситуацію зафіксували на одній з ДВК у Рівному.

- Однак деякі ДВК, прийшовши здавати документи в окружну комісію 21 квітня, на протоколах ставили дату вже 22 квітня. Наприклад, ДВК 560989 (ТВО 152) - підписали протокол датою 22.04.2019 о 01:00 годині, а прийшли здавати документи в ОВК приблизно о 22 годині 21 квітня. Тож окружна комісія відправила їх на уточнення. І хоча такі ситуації є грубим порушенням законодавства, але їх можна пояснити намаганням окремих членів ДВК отримати оплату за роботу за два дні. А не спробою фальсифікації результатів голосування, — йдеться у повідомленні «КВУ».

Загалом же приймання документації в усіх ОВК Рівненщини, враховуючи умови роботи, пройшов доволі організовано і швидко, у порівнянні з першим туром. Про це кажуть у «КВУ».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень