У Рівному створили єврейський загін

Згодом він поїде захищати країну у зоні АТО

В квітні завершився вишкіл бійців Української Добровольчої Армії, які незабаром поповнять ряди тих, хто протистоїть російській агресії на Сході України. 

Серед українців, що взяли до рук зброю і готові відправитися в зону бойових дій, є 20 хлопців-євреїв, які захищатимуть цілісність України в єврейському підрозділі, що входить до складу Рівненського Загону Територіальної Оборони.

З початку російської окупації Криму та Сходу України бійці різних національностей нарівні з українцями захищають цілісність Української держави. Частина з тих, хто пройшов вишкіл, вже брали участь в боях на Сході, для них наша земля стала рідною.

"У батальйонах УДА сьогодні воюють білоруси, грузини, росіяни, чеченці, хорвати, вірмени, французи, італійці та представники інших національностей. Тепер створено єврейський підрозділ", - розповідає координатор Національного Руху ДІЯ на Рівненщині Роман Коваль.

Він наголошує, що історія повторюється. Адже ще в 1919 році в складі Української Галицької Армії був створений «Пробивний Жидівський Курінь», який прославився в роки Першої світової війни. Тепер хлопці-євреї поповнять ряди штурмової роти одного з батальйонів УДА.

"Нехай приклад цих молодих людей послужить для чоловіків інших національностей, які проживають на території України – як потрібно любити і захищати землю, що стала Батьківщиною.
Війна є війна. Але нехай кожен повертається живим. Слава Україні! Героям Слава!", - резюмує координатор НР ДІЯ на Рівненщині.

Прес-служба Національного Руху ДІЯ на Рівненщині

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень