У Рівному шукають продавців підсніжників та черемші

Ці рослини заборонено реалізовувати, навіть якщо вони виросли на приватному подвір’ї

На Рівненщині триває акція «Первоцвіт 2017», вона є щорічною і спрямована на запобігання протиправному збиранню, продажу та вивезенню за межі України рідкісних видів рослин.

Як розповіла нам спеціаліст відділу екологічного контролю природозаповідного фонду Державної екологічної інспекції у Рівненській області Оксана Прокопчук, мова іде про види рослин, занесені до Червоної книги - зокрема про підсніжники та черемшу, яку називають ще ведмежою цибулею.

Про роботу, яка відбувається в області, Оксана Прокопчук зазначила таке:

Ми направляємо листи в головне управління Національної поліції у Рівненській області, тобто, про задіяння працівників поліції для проведення спільних з державними інспекторами рейдів по виявленню випадків незаконної торгівлі рідкісними рослинами та території Рівного та Рівненської області. Проводимо рейди по ринках, складаємо протоколи. Протоколи направляються в суд, суд розглядає і виносить рішення. Випадки виявляються, рейди проводяться, - каже Оксана Прокопчук.  

Нині інспектори щодня перебувають у рейдах, а звіти про кількість виявлених порушників формують щоп’ятниці. Переважно протоколи складають за незаконний збут первоцвітів, адже підсніжники і черемша можуть рости і на приватному подвір’ї, втім, навіть у такому разі їх не можна реалізовувати на ринках.  

За словами Оксани Прокопчук, на ринках Рівненщини реалізовують первоцвіти, зібрані на території нашої області, з інших регіонів такі рослини до нас не привозять. Триватимуть такі заходи до 26 травня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень