У Рівному розпочалося ЗНО. До пунктів тестування прийшли десятки абітурієнтів (ФОТО)

Хвилюються, але налаштовують себе на краще

В Україні відсьогодні триває ЗНО. Перший тест із української мови є одним із трьох обов’язкових. Не зважаючи на те, що предмет вивчають протягом усієї шкільної програми, учні все одно хвилюються.

Найбільш напруженою є ніч перед екзаменом, розповідають абітурієнти Валентин і Катерина, які прийшли на тестування в школу-ліцей №2:

За останній вечір, я думаю, в усіх було найбільше підготовки. Переживання звісно ж є внутрішні, але намагаємось налаштовуватись на краще.

Класний керівник дуже добре нас готував, сам я проходив тести та готувався. Переживаю трохи. Гадаю, що українська література буде легша ніж мова. Здати планую десь на балів 150 – щоб вступити.

На тестування прибули діти з обласного центру та прилеглих населених пунктів. Подекуди на учасників тестування чекають схвильовані батьки. Мама одинадцятикласника Лариса вважає, що із введенням системи зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнти отримали більше можливостей для вступу: 

Я вболіваю сьогодні за свого сина, а також за всіх, хто здає екзамени. Мені здається, що таким чином в молоді є більше шансів вступити, адже раніше потрібно було здавати вступні екзамени лише в одному виші. Скрізь встигнути не вдавалося й був ризик рік просидіти без навчання, якщо щось не вдасться. 

Зазначимо, цього річ на ЗНО та ДПА з української мови зареєструвалося  понад 9 тисяч абітурієнтів з Рівненщини.

У Рівному пунктами тестування сьогодні стали  12 шкіл і гімназій. Тестування триватиме до 15 години.

Також на нашому сайті ви можете побачити перелік пунктів ЗНО, їній режим роботи та особливості цьогорічного тестування: 

Екстремальне ЗНО: для яких випускників Рівненщини тестування стане справжнім квестом

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень