Встановити правила для власників собак просять у Рівному (ФОТО)

Зареєстрували таку петицію

Встановити обов'язкові умови вигулу собак просить автор петиції Олег Кучер.

Його петицію, яка з'явилася на сайті міськради Рівного вчора, підписало вже 42 людини з необхідних для розгляду владою 300. Підписати її можна тут. 

Усього, на думку Олега Кучера має бути встановлено 10 правил:

1. Виводити собак за межі квартири чи території її проживання можна лише на повідку та наморднику (з ошийником, що містить особистий номер), а небезпечних собак – лише на короткому повідку (не довше 1,2 м). Це правило поширюється на всіх собак, чия вага перевищує 5 кг.

2. Вигулювати собаку без повідка та намордника дозволяється лише в спеціальних місцях вигулу тварин. При цьому небезпечних собак не можна тримати без повідка та намордника навіть у зонах вигулу.

3. Господар повинен забезпечити безпеку своєї тварини, навколишніх людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди, дорожнього руху при проходженні з твариною біля транспортних шляхів і при їх переході шляхом. Тварину, можна супроводжувати з 16 років. Небезпечних собак дозволити супроводжувати особам від 18 років (окрім психічно хворих та фізично неспроможних контролювати тварину). Тобто діти вигулювати тварин не можуть.

4. Господар (або особа, що вигулює тварину) повинен прибирати екскременти за своїми тваринами в під'їздах, на тротуарах та інших місцях загального користування; виключення – власники собак-поводирів.

5. Забороняється заходити з тваринами до громадських місць (місця хачування, магазини, кінотеатри тощо). Виключення – відвідування спеціалізованих магазинів та закладів для тварин та супровід собаками-поводирями.

6. Забороняється заходити з тваринами на дитячі чи спортивні майданчики, території лікарень, шкіл, інших навчальних закладів. І ближче ніж 25 метрів від житлового будинку і 40 метрів від лікарень, дитячих садків, шкіл, дитячих майданчиків.

7. Забороняється купати тварин на території міських пляжів, у фонтанах.

8. Забороняється порушувати громадський порядок, в тому числі, потрібно слідкувати за збереженням режиму тиші (з 22.00 до 08.00).

9. Забороняється вигулювати тварин у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

10. Забороняється залишати тварин бездоглядними.

Нагадаємо, що правила утримання тварин у Рівному, де всі вище названі пункти прописані, міська рада затвердила ще у 2011 році. А цього року навесні доповнила їх пунктами про те, що

власник тварини зобов’язаний прибирати за нею екскременти на будь-якій території,

 

і що наглядати за дотриманням правил утримання тварин мають патрульні та дільничні поліцейські. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень