Цілувати собак небезпечно: медики попередили про згубні наслідки

І не тільки через коронавірус

Тварин не можна цілувати і взагалі підпускати їх близько до свого обличчя не тільки під час пандемії, але і після неї, закликають медики.

За їхніми словами, такий контакт із домашніми улюбленцями може загрожувати безліччю проблем зі здоров'ям для людини. Ось приклад, описаний із власної практики заслуженим британським професором вірусології та мікробіології Джоном Оксфордом.

Йдеться про мешканку Великої Британії, яка потрапила до лікарні з діагнозом поліорганна недостатність.

Під час обстеження медики з'ясували, що недугу спровокували бактерії, які містилися в слині її собаки.

Хвороба дуже стрімко прогресувала. Але те, що жінка може бути серйозно хвора, виявилося випадково: родичів британки просто збентежила її вимова, коли вони розмовляли з нею телефоном. Вже через декілька годин племінник приїхав провідати тітку і виявив її непритомну на підлозі.

Професор Оксфорд пише, що пацієнтці довелося провести два тижні в лікарні.

Крім поставленого діагнозу, медики виявили у неї ниркову та легеневу недостатність, ураження печінки і сепсис, викликаний бактерією, яка міститься у слині собак.

Водночас у жінки не було порізів або ран, через які бактерія могла б потрапити в організм. Саме тому причина захворювання стала очевидна для медиків лише після того, як вони дізналися, що у пацієнтки є італійська хорт.

Доцент кафедри мікробіології в Penn Vet Шеллі Ранкін підкреслює, що це досить рідкісний випадок, проте він найбільш яскраво демонструє, наскільки поцілунки з собаками можуть бути небезпечні для людини.

А у Нідерландах собака і три кішки захворіли на коронавірус. Ймовірно, хвороба передалася їм від господарів.

Джерело -  OBOZREVATEL

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень