У Рівному представили детальний план забудови нового мікрорайону (ФОТО)

Його розташують у західній частині міста біля гіпермаркету «Епіцентр»

Дмитро Котляров презентує детальний план

Новий район буде обмежений вулицями Макарова та Дубенською з основним під’їздом з продовженої вулиці Павлюченка. 

Детальніше розповів радник міського голови Рівного Дмитро Котляров:

Площа району 28.17 га. З них житлової забудови 21 - гектар (садибної забудови – 15,8 гектара, блокованої - 5,2 гектара), громадської забудови – 1,3 гектара.

 

Приблизно цей мікрорайон розрахований на 1550 людей.

За словами Дмитрав Котлярова, орієнтовно тут буде 160 ділянок для індивідуального будівництва і 190 – для зблокованої забудови. Планом забудови тут передбачений дитячий навчальний заклад на 80 дітей. Також інвестор погодився, щоб звести тут дитсадок, який Генпланом не передбачений. Окрім цього, у новому районі запланували два громадських центри: один - на в'їзді, другий - в центрі району.

Міський голова Рівного Володимир Хомко прокоментував це так:

Детальний план території (ДПТ) чим нам важливий? Якщо ми його зараз затвердимо, то ніхто навіть будинок не змістить. У нас в чому проблема виникала в Рівному по Щасливому і т.д.? Забудовували за Генпланом без ДПТ. Тому  й виник такий хаос. Тому прийняли рішення, що не буде детального плану – нічого ніхто не будуватиме. Якщо ми затвердимо цей детальний план, ніхто нічого не змістить навіть на метр. Отак, як там намічено по будинках, так і буде.

Міський голова каже, що поки на місці нового району - голе поле і це - приватна земля, у якої з півтора десятка власників.

[media=142005] 

До речі, як повідомляло раніше "Рівне вечірнє", цей новий мікрорайон матиме назву "Гармонія" і вже у ньому продають землю під котеджі. Офіційно власницею цієї земельної ділянки площею 28 гектарів є рівнянка Наталія Антонюк.

А насправді нібито за цим проектом стоїть Ярослав Лащук, колишній партнер відомого у Рівному бізнесмена-забудовника Олега Каштана. Лащука знають у Рівному як великого поціновувача коней — він був членом Всеукраїнської федерації кінного спорту.

 

Є зв’язок і між Лащуком та власницею землі Наталією Антонюк — вони були засновниками обслуговуючого кооперативу «Садове товариство Західне», який уже припинив свою діяльність.

Нагадаємо, що раніше заступник міського голови Рівного Віталій Герман повідомляв, що план забудови нового мікрорайону має затвердити міськрада. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень