Половина учнів молодшої ланки не з’явилася у школу Рівного

Частина дітей захворіла, інших – не відпустили батьки

Фото ілюстративне

Від самого ранку батьківські чати у Вайбері буквально «розриваються».

Рівняни пишуть, що їхні діти погано почуваються: їх нудить, болить голова, а в деяких ще й піднялася температура. Здебільшого, це учні молодших класів рівненської ЗОШ №1.

Що трапилося, ми поцікавилися у директорки навчального закладу Олени Серветник. Вона каже, що захворіли далеко не всі діти, яких сьогодні немає на навчанні:

Зранку мені почали телефонувати батьки учнів перших класів,  що діти погано почуваються і не будуть на навчанні. Це були випадки по 5-6 учнів з класу. Але дуже швидко зараз поширюється інформація, тож вже невдовзі почали телефонувати інші батьки і питати, чи можна, щоб діти не йшли в школу, доки не з’ясується, чому цим дітям погано. Тобто не так багато дітей захворіли, просто батьки перестрахувалися.

Загалом до школи не прийшло близько половини учнів саме молодшої школи. А школярі 5-11 класів – на навчанні. Немає тих, хто поїхав, до прикладу, на змагання чи олімпіади, каже директорка.

Рівненська ЗОШ №1

У міському управлінні освіти вже поінформовані про цю ситуацію і чекають на офіційну інформацію від Держпродспоживслужби, яка нині працює у ЗОШ №1. Ось що з цього приводу розповіла заступниця начальника управління Катерина Сичик:

Керівниця закладу нам розповіла, що не прийшло чимало дітей. Вони рвуть і в них температура. Але поки що ми не можемо робити якихось висновків, що вони, до прикладу, потруїлися чи щось таке. Справа в тому, що не всі діти харчувалися у шкільній їдальні, тож до кінця не зрозуміло, звідки ці всі симптоми, і якого вони походження.

За словами заступника начальника обласного управління Держпродспоживслужби Олександра Костюка, спеціалісти ще працюють у ЗОШ №1:

Ми беремо змиви у шкільній їдальні, беремо проби харчових продуктів: і готових страв, і сировини. Ми поки не можемо сказати, що це. Адже треба провести дослідження і завершити обстеження самої їдальні. Результати у нас будуть протягом 3-5 днів.

Додамо, що точна кількість звернень до медиків стане відомою пізніше. Адже чимало батьків лише зараз ведуть дітей до лікарні.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень